Bondscoach Pochettino moet VS naar succes leiden op WK 2026 in eigen land

(16-ponchetti-

VOETBAL – De Amerikaanse voetbalbond heeft Mauricio Pochettino dinsdag aangesteld als bondscoach van de mannenploeg. De Argentijnse trainer moet de Verenigde Staten naar succes leiden op het WK 2026 in eigen land. De VS organiseert dit toernooi samen met Canada en Mexico.

“De energie, de passie en de honger om iets heel bijzonders te bereiken, dat zijn dingen die me inspireren”, zegt Pochettino in een persbericht. “Ik zie een groep met veel talent en potentie. Samen gaan we naar iets toewerken dat het land trots zal maken.” Naar verluidt was Jürgen Klopp de topkandidaat van de Amerikaanse bond. Nadat de Duitse trainer kenbaar had gemaakt dat hij geen interesse in de functie heeft, schakelde de bond door naar de clubloze Pochettino.

De 52-jarige Pochettino vertrok in mei na één seizoen bij Chelsea. De oud-verdediger was eerder trainer van Espanyol, Southampton, Tottenham Hotspur en Paris Saint-Germain. Hij won als coach drie prijzen: de Franse landstitel, beker en supercup met PSG. Pochettino volgt de in juli ontslagen Gregg Berhalter op. De Amerikaan moest vertrekken na de vroege uitschakeling op de Copa América. Pochettino zit op 13 oktober voor het eerst op de bank bij het oefenduel met Panama. Drie dagen later volgt een oefenwedstrijd tegen Mexico. (VI)

Foto: Mauricio Pochettino (m) is officieel de nieuwe bondscoach van de VS. (Foto: ESPN)…[+]