Woede bij Duitsland om arbitrage tegen Oranje

(19-woede-duitsland-oranje

VOETBAL – Julian Nagelsmann was dinsdag na afloop van het Nations League-duel met Nederland (2-2) niet te spreken over de arbitrage. De bondscoach van Duitsland was boos dat scheidsrechter Davide Massa affloot tijdens een aanval. Ook had Nagelsmann een strafschop gewild.

Duitsland was in blessuretijd bezig met een aanval in de counter toen Massa de wedstrijd beĆ«indigde. De Duitse spelers gingen verhaal halen bij de Italiaan en ook Nagelsmann meldde zich op het veld bij de arbiter voor uitleg. “We hadden een grote kans die in de laatste seconde werd afgefloten”, zei Nagelsmann even later tegen het Duitse RTL. “Hij floot aan beide kanten niet goed, maar hij ontneemt ons daar gewoon een grote kans. Hij fluit ineens op het laatste moment van de aanval af.”

Ook vond Nagelsmann dat Duitsland in de tweede helft een penalty had moeten krijgen na een vermeende overtreding van Xavi Simons op Jamal Musiala. “Xavi kwam duidelijk te laat. Geen twijfels hierover. Hij raakt zijn voet”, zei Nagelsmann. “Dit is gewoon een overtreding. Als dit op het middenveld was gebeurd, had hij zeker gefloten.” Musiala zelf liet zich diplomatieker uit. “Ik wil niet te veel over de scheidsrechter praten. Ik vond wel dat veel beslissingen niet in ons voordeel waren. Maar we moeten vooral naar onszelf kijken en ons spel verbeteren.”

Nagelsmann kon leven met het gelijkspel in de Johan Cruijff ArenA. Tijjani Reijnders zette Oranje binnen twee minuten al op voorsprong, maar Duitsland scoorde in de eerste helft nog via Deniz Undav en Joshua Kimmich. Denzel Dumfries bepaalde vlak na rust de eindstand. “Beide teams waren verdedigend iets te kwetsbaar, maar daardoor was het een spannende en open wedstrijd”, zei Nagelsmann. “We verdienden het om terug te komen. Aan het eind van de wedstrijd waren we ook weer dichter bij een doelpunt.”

Door het gelijkspel in Amsterdam staat zowel Duitsland als Nederland op vier punten uit twee wedstrijden. Vanwege het betere doelsaldo staat Duitsland bovenaan in de poule (+5 om +3). Groepsgenoten Hongarije en Bosniƫ en Herzegovina speelden dinsdag met 0-0 gelijk. (AD)

Foto: Julian Nagelsmann (r) en de spelers van Duitsland waren het oneens met de beslissingen van scheidsrechter Davide Massa. (Foto: ESPN)…[+]