Trump heeft weinig zin in nieuw debat met Harris

3 Trump heeft weinig trek in nieuw debat met Harris

PHILADELPHIA – De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump weet na het debat tegen de Democraat Kamala Harris nog niet of hij behoefte heeft aan een volgende ronde. “Ik ben niet geneigd om dat te doen, omdat ik dit debat ruimschoots heb gewonnen”, zei hij in een interview bij Fox News.

Het team van Harris daagde Trump snel na de uitzending bij ABC News uit tot een tweede tv-debat. Trump reageerde toen vrijwel meteen dat hij daar “geen problemen” mee had. Hij ziet het voorstel als bewijs dat hij het debat heeft “gewonnen”, omdat “verliezers altijd om een rematch vragen.”

Amerikaanse media denken daar anders over. Kijkers van CNN wijzen Harris aan als winnaar van het debat en ook de politiek analist van het Trump-gezinde Fox News noemt het “vrij duidelijk” dat de vicepresident beter uit het debat is gekomen dan Trump. Ook Republikeinen zeggen tegen The New York Times dat hun partijgenoot het minder deed dan Harris.

Trump klaagde bij het interview met Fox News ook over de presentatoren van ABC News. Hij had al van tevoren, zonder bewijs, beweerd dat zij meer op de hand zouden zijn van de Democraten en hem in een kwaad daglicht wilden stellen. “Het was doorgestoken kaart, zoals ik al dacht, want ze waren mij bij alles aan het corrigeren en bij haar niet.”

CNN telde tijdens het debat dertig onwaarheden van Trump en een van Harris. Volgens NBC News had de Republikeinse oud-president bovendien meer spreektijd dan Harris. (De  Telegraaf)

Fototekst:  Donald Trump en Kamala Harris. (Reuters) …[+]