Dresden verstevigt deels ingestorte brug om verdere instorting te voorkomen

4 Dresden verstevigt deels ingestorte brug om verdere instorting te voorkomen

DUITSLAND – De brandweer in de Duitse stad Dresden bouwt aan een constructie onder het niet-ingestorte deel van de Carolabrücke om verdere instorting te voorkomen. In de nacht van dinsdag op woensdag bezweek een gedeelte van de brug.

Aan de noordkant van de brug is in de nacht van woensdag op donderdag een constructie opgezet, die de weg moet ondersteunen op het punt waar die van de oever overgaat in het bruggedeelte over de rivier de Elbe. Ook de zuidkant van de brug moet verstevigd worden. Dat is het gedeelte van de brug dat leidt naar het centrum van de Oost-Duitse stad. De constructie moet het gedeelte dat overeind staat verstevigen. Autoriteiten vrezen dat de rest ook nog kan instorten.

De Carolabrücke is normaal gesproken de belangrijkste verkeersader voor Dresden. Hoewel de weg voor auto’s niet is ingestort, is de brug afgesloten en moeten automobilisten omrijden. Het gedeelte voor voetgangers, fietsers en trams ligt nog wel in de rivier. Het is niet duidelijk wat de oorzaak van de instorting is, maar autoriteiten vermoeden dat er sprake was van roest of betonrot. Doordat het incident diep in de nacht plaatsvond, waren er geen mensen aanwezig op de normaal vrij drukke brug.   (NU)…[+]