Brunswijk reageert op kritiek over gedrag na protesten Albina

brunswijk

PARAMARIBO – Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft besloten te reageren op alle kritiek, die hij de afgelopen dagen heeft ontvangen over hoe de situatie uit de hand is gelopen, toen hij maandag besloot te gaan praten met de protesterende burgers van Albina. “Als vicepresident en oudere persoon van het district heb ik de protesterende jongeren het respect gegeven, door naar hen toe te gaan om met hen te praten over de verschillende problemen die zij meemaken in Marowijne. Ik heb geprobeerd een oplossing te vinden en betreur het feit dat de situatie uit de hand is gelopen. Het had niet zo ver mogen komen,” zegt Brunswijk.

 Brunswijk merkt op dat het niet had hoeven gebeuren dat, na zijn aankomst op de plek waar de protesterenden de weg hadden gebarricadeerd, de mensen hem begonnen uit te jouwen en het bijna tot een handgemeen kwam. Ook vindt hij het erg dat er een voertuig in brand is gestoken. “Het stroom- en waterprobleem speelt al een tijdje in het district en toen ik hoorde dat de bewoners van Marowijne aan het protesteren waren en de weg hadden gebarricadeerd, besloot ik naar hen toe te gaan en met ze te praten. De mensen hebben mij beledigd en uitgejouwd, maar omdat ik weet dat het gaat om bewoners van Marowijne zelf en omdat ze uit ontevredenheid protesteerden, ben ik daar niet verder op ingegaan. Het had echter niet zo ver hoeven te komen, want ik heb ze respect gegeven door naar hen toe te stappen. Gelukkig heb ik daarna in alle respect met ze kunnen zitten en een goed gesprek met ze gehad. Nu wordt er gewerkt aan het oplossen van in ieder geval de SWM- en EBS-problemen in het district. Ik vraag de mensen om geduld te hebben, want er komt een oplossing”, zegt Brunswijk in zijn videoboodschap.

 De vicepresident besluit zijn boodschap door de bewoners van Marowijne op te roepen om de rust terug te laten keren in het district. “Volgende keer hoop ik dat wij professioneler met elkaar kunnen omgaan en elkaar met respect kunnen behandelen om tot een oplossing te komen”, besluit Brunswijk. …[+]