Niet alle leerlingen herkansingscholen behalen gewenst resultaat

Niet alle LL Minow

PARAMARIBO – Zevenhonderdvijf leerlingen van de basisschool, die landelijk hebben deelgenomen aan de herkansingscholen, zijn onlangs beoordeeld met een toets in de vakken rekenen en taal.

 Helima Poese, directeur Algemeen Vormend Onderwijs (AVO) van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC), vertelt dat leerkrachten die hebben gewerkt  op de herkansingscholen hebben geconstateerd, dat sommige leerlingen na de twee weken wel vooruit zijn gegaan, terwijl anderen op hetzelfde niveau zijn gebleven. Voor deze leerlingen zal volgens de directeur een ander traject moeten worden uitgezet. Poese geeft aan dat wat wel vaststaat is, dat niet alle leerlingen die hebben meegedaan aan de extra aandachtscholen het gehaald hebben.

 De toetsresultaten van  de leerlingen zullen bepalend zijn op  de vraag, of een leerling al dan niet overgaat naar het volgende leerjaar. Volgens de directeur worden de resultaten van de toets eerst door de leerkrachten besproken met de ouders. Hierna zullen de leerlingen die het gehaald hebben een brief ontvangen, waarna zij in de week van 23 september terug naar school kunnen gaan om zich in te schrijven.

 Een leerkracht vertelt dat zij bij sommige kinderen heeft gezien dat zij wel vooruit zijn gegaan nadat zij de extra boost tijdens de herkansingscholen hebben gekregen, terwijl anderen op hetzelfde niveau zijn gebleven. Zij heeft ouders geadviseerd om de kinderen tot en met 20 september aan de extra aandachtscholen te laten deelnemen. Zij vindt het jammer dat niet alle leerlingen die zich hadden opgegeven het gewenste resultaat hebben behaald. Echter, zij vertelt dat het te verwachten was dat niet alle leerlingen even goed zouden scoren, omdat sommigen met meer dan twee onderdelen bij rekenen problemen hadden. De leerkracht hoopt dat OWC met een programma komt om de problemen met rekenen, taal en lezen aan te pakken. …[+]