Schoolpakkettenproject Stichting 1 voor 12 al 17 jaar een feit

schoolpakket stg-1voor12

PARAMARIBO – Stichting 1 voor 12 is ook dit jaar bezig met het schoolpakkettenproject. Dit doet de stichting al 17 jaar. Er zijn 225 kinderen geregistreerd, die gisteren een goed gevulde schooltas hebben ontvangen met schoolspullen ter waarde van SRD 500 tot SRD 750. In zo’n schooltas zitten onder andere pennen, potloden, schriften en kaftpapier. Dit vertelt Louis Vismale, de voorzitter van de stichting. Honderd van deze tassen zijn met eigen middelen aangeschaft, terwijl de rest uit donateursgelden is bekostigd. De voorzitter vertelt echter dat zich op het laatste moment nog 50 kinderen hebben aangemeld om in aanmerking te komen voor een schooltas. Deze 50 kinderen zullen vandaag hun schooltas ontvangen.

Verder worden de kinderen voorzien van een heerlijke maaltijd, waaronder bruine bonen, pom en rijst met kip. Ze krijgen ook popcorn, ijsjes en nog veel meer. Er zijn acht bussen ingehuurd die kinderen van Wit Santi, Saron, kinderen die in het programma 1 voor 12 zijn verschenen, en kinderen uit andere omgevingen naar de locatie zullen vervoeren om een schoolpakket te ontvangen. Een aantal van deze kinderen, van wie de ouders het financieel niet konden opbrengen, krijgt ook een schooluniform, waarvan de stichting 50 stuks heeft kunnen aanschaffen.

Stichting 1 voor 12 heeft ook een brief gericht aan het Kabinet van de President. Het staatshoofd heeft toegezegd dat eind september ook schooltassen zullen worden gefinancierd. Hierdoor zal de stichting eind deze maand wederom een schooltassenproject uitvoeren, waarbij zij die het zich niet kunnen permitteren, alsnog in aanmerking kunnen komen voor een schooltas. …[+]