Donald Trump sluit nieuw televisiedebat met Kamala Harris uit

rumo

NEW YORK – Wat Donald Trump betreft, komt er geen nieuw televisiedebat met zijn Democratische tegenstander Kamala Harris. Dat meldt de Amerikaanse voormalige president op zijn sociale media platform Truth Social. “Er komt geen derde debat!”, schrijft de Republikeinse kandidaat, doelend op de televisiedebatten met zittend president Joe Biden in juni en met vicepresident Harris eerder deze week.

Analisten vermoedden al dat de Republikein niet nog eens live een debat met de Democratische kandidaat zou willen voeren. Trump had zijn twijfels daarover al geuit in een interview met Fox News.

De Republikeinse presidentskandidaat beschouwt zichzelf als de winnaar van het laatste verkiezingsdebat en schrijft dat Harris wél een nieuw debat wil “om revanche te nemen”. Maar uit meerdere Amerikaanse peilingen blijkt dat een meerderheid van de kijkers vindt dat Harris het beter heeft gedaan. Zo’n 67,1 miljoen mensen hebben het debat bekeken.

Harris zegt tegen persbureau Reuters dat de kandidaten het aan de kiezers verplicht zijn om een nieuw verkiezingsdebat te voeren. De Amerikanen gaan op 5 november naar de stembus. (NU.nl)