Duitse politie rolt pedofielennetwerk op, kind gevonden bij inval

1 (14.00 uur) Duitse politie rolt pedofielennetwerk op, kind gevonden bij inval

ERFURT – De Duitse politie heeft een pedofielennetwerk opgerold en een 12-jarige jongen gevonden bij een woninginval. De omstandigheden waarin het kind werd gevonden “rechtvaardigen het vermoeden van seksueel misbruik”, melden aanklagers.

In het appartement is ook een verdachte opgepakt. Het kind werd door de politie meegenomen en keerde diezelfde dag nog terug naar zijn ouders. In het onderzoek naar het pedofielennetwerk werden de afgelopen weken meerdere invallen gedaan en arrestaties verricht. Er zijn in vijf verschillende deelstaten zeven verdachten gearresteerd.

De opgepakte mannen zijn tussen de 41 en 53 jaar oud. Ze worden ervan verdacht beheerders en moderators te zijn van kinderpornoplatforms. Ze zouden foto’s en filmpjes van seksueel misbruik van kinderen toegankelijk hebben gemaakt en die beelden actief hebben gedeeld. Meerdere verdachten hebben bekentenissen afgelegd.

Agenten hebben in het onderzoek ongeveer 620 bewijsstukken veiliggesteld, waaronder verboden sekspoppen die op kinderen lijken. De politie heeft een platform opgerold dat werd gepresenteerd als een netwerk voor “het promoten van muzikaal talent”, maar in werkelijkheid werd gebruikt voor contact tussen pedofielen en minderjarigen. (De Telegraaf)