Verstappen slechts vijfde in laatste training Bakoe

(21.00 uur) Verstappen slechts vijfde in laatste training Bakoe

AUTOSPORT – Max Verstappen heeft zaterdag in de laatste vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan de vijfde tijd gereden. Het ogenschijnlijke herstel van Red Bull van vrijdag zette zich niet helemaal door. George Russell was de snelste, voor Charles Leclerc.

Drie concurrerende teams hadden op de tijdenlijst een auto voor die van de WK-leider. Naast de Mercedes van Russell, de Ferrari van Leclerc waren namelijk ook Lando Norris en Oscar Piastri sneller met hun McLarens. Dat zegt niet alles over Verstappens kansen in de kwalificatie. Vrijdag was echter een positieve dag voor Red Bull, na een rampweekend in Monza. Er was herstel, maar nu kwam Verstappen toch drie tienden tekort op de 1.42,514 van Russell.

Russell is voor Verstappen geen concurrent in de titelstrijd. Dat zijn Norris en in zekere zin Leclerc wel. Ferrari staat er relatief het beste voor in de straten van Bakoe. Vrijdag bleek uit de racesimulaties al dat de Scuderia licht favoriet voor de zege is. Zaterdagochtend herstelde Leclerc zich goed van zijn crash op vrijdag en reed de Monegask voortdurend snelle tijden.

Norris worstelde juist lang, maar kwam uiteindelijk toch tot een aardige derde tijd. De Brit zit echter wel in de buurt van Verstappen, die maar een kleine tiende langzamer was. Sowieso zitten de vier topteams dicht bij elkaar in Azerbeidzjan en ligt een mooie strijd om de pole en om de zege zondag in het verschiet.

Twee keer werd de sessie, die op een vochtige baan begon, onderbroken. Esteban Ocon viel al vrij vroeg in de training stil met zijn Alpine, waardoor met een rode vlag werd gezwaaid. Dat gebeurde nog een keer toen Haas-invaller Oliver Bearman zich verslikte in de eerste bocht. De negentienjarige Brit klapte in de bandenstapels, en kon uitstappen. (Nusport)