Familie wil gerechtigheid voor overleden geliefde

pag-2

PARAMARIBO/SARAMACCA – Ruim drie weken na een aanrijding met dodelijke afloop, is een familie nog steeds diepbedroefd om het heengaan van Prashand Ramoe. Bij een aanrijding op de Oost-Westverbinding in het district Saramacca liet Ramoe Prashand het leven. Hij werd slechts 17 jaar.

Aan de krant vertelt oudere broer Josh, dat zijn broertje onterecht wordt gezien als de veroorzaker van de aanrijding.  Hij vertelt dat die bewuste dag (24 augustus) zijn broertje op weg was naar het werk. Onderweg sloeg het noodlot toe en raakte Prashand Ramoe betrokken bij een aanrijding. Dit gebeurde op de Catharina Sophiaweg.  Volgens de broer is zijn broertje dat op de bromfiets zat van achteren aangereden door een busje van een mediahuis. Naar zeggen van de broer heeft de bestuurder van het busje behoorlijk hard gereden.

“Bijna niemand praat meer erover. Mensen hebben dingen zodanig gedaan dat mijn broertje fout is verklaard. Men zegt dat hij fout was. Maar wij hebben bewijzen. Wij hebben camerabeelden dat die jongen niet fout was. En dan nog gebeurt niets. Wat hem ook behoorlijk dwarszit, is dat de tegenpartij met een enveloppe met SRD 5000 is gekomen. De familie heeft dit echter niet geaccepteerd. Wij willen dat de zaak goed wordt onderzocht. Ik ben naar de politie en naar het Openbaar Ministerie gegaan”, zegt de broer.

Nu weken verder, schijnt er nog geen schot in de zaak te komen. Wat de familie wil, is dat de naam van haar geliefde wordt gezuiverd. De familie is zich ervan bewust dat haar naaste niet meer terugkomt. Wat de familie wel wil, is dat Prashand Ramoe niet wordt gezien als de veroorzaker van de aanrijding. Josh vertelt verder dat zijn broertje op 30 augustus is gecremeerd…[+]