Barcelona moet geblesseerde Olmo maand missen

(13.00 uur) Barcelona moet geblesseerde Olmo maand missen

VOETBAL – FC Barcelona moet het ongeveer een maand doen zonder de deze zomer aangetrokken Dani Olmo. De aanvallende middenvelder liep zondag tegen Girona (1-4-zege) een hamstringblessure op.

“Tests die maandagochtend zijn uitgevoerd, hebben uitgewezen dat Dani Olmo een blessure aan zijn rechterhamstring heeft opgelopen”, meldt FC Barcelona maandag in een verklaring. “De verwachting is dat hij de komende vier tot vijf weken niet beschikbaar is.” De 26-jarige Olmo maakte indruk op het afgelopen EK. De spelmaker won het toernooi met Spanje en werd met drie goals gedeeld topscorer van het EK. Hij deelde de topscorerstitel met Cody Gakpo (Nederland), Harry Kane (Engeland), Georges Mikautadze (Georgië), Jamal Musiala (Duitsland) en Ivan Schranz (Slowakije).

Olmo maakte na het EK voor ongeveer 60 miljoen euro de overstap van RB Leipzig naar FC Barcelona. Hij was in de eerste twee La Liga-duels niet speelgerechtigd, maar kwam de afgelopen drie competitiewedstrijden wel in actie. De creatieveling scoorde in ieder duel één keer. Olmo is niet de eerste speler van FC Barcelona die momenteel kampt met een kwetsuur. Onder anderen Frenkie de Jong, Ronald Araújo, Andreas Christensen en Marc Bernal zijn uit de roulatie vanwege blessureleed.

FC Barcelona speelt donderdag in de Champions League tegen AS Monaco. Over twee weken is Young Boys de tegenstander in dat toernooi. Mogelijk is Olmo weer fit als FC Barcelona het eind oktober opneemt tegen Bayern München (Champions League) en Real Madrid (La Liga). Mede dankzij Olmo is FC Barcelona nog foutloos in La Liga. De Catalaanse grootmacht is koploper met vijftien punten uit vijf duels. De club speelt komende zondag een uitwedstrijd tegen Villarreal. (Nusport)…[+]