Titelverdediger Cuba opent met overtuigende zege

(20.00-uur)-Titelverdediger-Cuba-opent-met-overtuigende-zege-ol

VOLLEYBAL – Cuba, de titelverdediger, is sterk begonnen aan de U-23 Pan American Cup voor heren. In de Anthony Nestysporthal versloeg het team Costa Rica overtuigend in drie sets.

Hoofdcoach Jesús Cruz López stelde in de eerste set zijn sterkste spelers op, wat meteen resultaat opleverde. Cuba domineerde de set met een duidelijke 25-13 winst. In de tweede set besloot López andere spelers een kans te geven, waardoor Costa Rica meer ruimte kreeg om punten te scoren. Het team van coach César Salas kwam in deze set dicht bij een overwinning, maar verloor uiteindelijk met 25-21.

Voor Costa Rica was het winnen van de derde set cruciaal om in de wedstrijd te blijven. Het team begon sterk en bouwde een voorsprong op van 14-19. Cuba leek de set uit handen te geven, maar López bracht zijn lange spelers weer in, wat resulteerde in een snelle comeback. Cuba won de derde set met 25-22.

Bryan Camino (21) was de uitblinker aan Cubaanse zijde met 21 punten, waarvan zeventien uit aanvallen en vier uit services. Yusniel Gonzalez ondersteunde hem goed met elf punten. Aan Costa Ricaanse kant viel de 18-jarige Jeremy Vanega op met negen punten, bestaande uit vier aanvallen en vijf blokpunten. Juan Delgado droeg acht punten bij…[+]