Twee uit twee voor Mexico

(23.00 uur) Twee uit twee voor Mexico

VOLLEYBAL – Mexico heeft dinsdag een belangrijke stap gezet richting de groepswinst in groep A van de U-23 Pan American Cup voor heren. In zijn tweede wedstrijd versloeg het Costa Rica in de Anthony Nestysporthal overtuigend in drie sets.
Mexico’s hoofdtrainer Renato Soares liet niets aan het toeval over en koos voor zijn sterkste opstelling. Deze keuze bleek cruciaal, want Costa Rica bood stevige tegenstand in de eerste set. Na een eerdere nederlaag tegen Cuba had Costa Rica’s coach César Salas meerdere veranderingen in zijn team doorgevoerd, wat resulteerde in een betere prestatie. Mexico moest tot het uiterste gaan om de eerste set nipt binnen te halen met 27-25.
In de tweede set kon Costa Rica het hoge niveau niet vasthouden en Mexico profiteerde daarvan door met 25-18 te winnen. Ondanks een hernieuwde poging van Costa Rica in de derde set, wist Mexico de wedstrijd definitief te beslissen met een 25-21 overwinning. Bij Mexico was Jared Hernandez de topscorer met elf punten, terwijl teamgenoten Isaias Gallegos en Juan Garcia elk tien punten bijdroegen. Voor Costa Rica waren Jeremy Vanega en Jenher Algulo de uitblinkers, met elk negen punten.
Door deze zege leidt Mexico in groep A, terwijl Costa Rica na twee nederlagen dringend een overwinning nodig heeft in zijn volgende wedstrijd om nog kans te maken op de titel…[+]