Doden en duizenden gewonden door exploderende Hezbollah-piepers in Libanon en Syrië

Doden en duizenden gewonden door exploderende Hezbollah-piepers in Libanon en Syrië

LIBANON – In Libanon zijn ten minste negen mensen om het leven gekomen en zeker 2750 gewonden gevallen, doordat hun pieper ontplofte. Onder de doden zijn twee Hezbollah-strijders en een 8-jarig meisje, meldt de militante beweging. Ook in delen van Syrië zijn piepers ontploft, melden internationale persbureaus. Volgens lokale media zijn daarbij zeven mensen omgekomen.

Er was gistermiddag een golf van ontploffingen die ongeveer een uur duurde. Het leidde op veel plaatsen tot grote paniek. De piepers, een klein apparaatje om mee te communiceren, worden door veel Hezbollah-leden op het lichaam gedragen. Volgens het Libanese gezondheidsministerie verkeren 200 gewonden in levensgevaar. Onder de gewonden zou ook de Iraanse ambassadeur in Beiroet zijn.

Persbureau Reuters meldt dat Hezbollah-leider Nasrallah niet gewond is geraakt. Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) zijn er veertien mensen gewond geraakt in Damascus en omgeving. Het is onduidelijk of zij lid zijn van Hezbollah. (NOS)…[+]

Foto: Een beeld van de  grote paniek na de ontploffing. (Reuters)