Ouders niet te spreken over vroegtijdig stoppen extra aandachtscholen

8 (16.00 uur) Ouders niet te spreken over vroegtijdig stoppen extra aandachtscholen RJ

PARAMARIBO – Ouders van leerlingen die deelnamen aan de extra aandachtscholen, georganiseerd door het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, zijn teleurgesteld over het vroegtijdig stopzetten van de lessen. Een bezorgde ouder vertelde dat haar zoon slechts één week naar de aandachtschool is geweest, terwijl het traject oorspronkelijk vier weken zou duren, van 26 augustus tot 20 september.

“De schoolleider gaf aan dat de school pas op 9 september zou starten, omdat er een tekort was aan leerkrachten. Helaas hebben de leerkrachten aangegeven ook vakantie nodig te hebben en besloten niet verder te werken”,  aldus de moeder, die haar frustratie uitte over de gebrekkige communicatie.

Een andere ouder sprak positief over de vooruitgang van haar zoon, die verbeterde  zijn leesvaardigheid, ondanks dat hij maar één week kon deelnemen aan het programma. Ze is blij met het behaalde resultaat, maar betreurt het dat de lessen vroegtijdig zijn gestopt.

Helima Poese, directeur Algemeen Vormend Onderwijs, bevestigde dat op sommige scholen het traject eerder is beëindigd omdat leerkrachten hebben aangegeven vakantie te willen. Ze kon niet precies zeggen om hoeveel scholen het gaat, maar gaf aan dat het ministerie in oktober zal kijken naar mogelijkheden om de extra begeleiding voort te zetten…[+]