Inbraken Sozavo-kantoren zorgwekkend

Inbraak

PARAMARIBO – Het is zorgwekkend dat er steeds weer wordt ingebroken in de verschillende wijkkantoren van het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), waarbij er heel wat zaken worden weggedragen. Dit zegt Mayra Finsie-Sedoc, bondsvoorzitter van de bond bij Sozavo. De bondsvoorzitter vertelt dat er steeds wordt gezegd dat er geen bewaking is. Ook zegt zij dat de bond had voorgesteld om een security bedrijf in te huren om zo ervoor te zorgen dat er adequate beveiliging is bij de verschillende wijkkantoren van het ministerie.

Afgelopen week is er weer twee keer ingebroken in het gebouw Administratie Uitbetaling Sociale Voorziening en de Algemene Oudedagsvoorziening op de hoek van de Gemenelandsweg en de Johan Adolf Pengelstraat. Een medewerker vertelt dat het de zoveelste keer is dat er is ingebroken is in het pand. Volgens hem zijn de daders op zoek naar geld of andere waardevolle spullen. Hij vermoedt dat het steeds weer om dezelfde bende gaat die inbreekt in het pand en hoopt dat de politie de daders opspoort.

Zowel de bondsvoorzitter als de medewerker vertelt dat door de vele inbraken de dienstverlening naar de samenleving toe niet vlot verloopt, omdat er heel wat zaken zoals laptops, computerkasten, kantoorbenodigdheden en andere spullen worden weggedragen. Voorts vreest Finsy-Sedoc dat straks ook wordt ingebroken in het gerenoveerde pand aan de Waterkant waar het personeel van de Wulfingstraat naartoe verhuist. Als er geen oplossing komt en het tekort aan wachters niet wordt opgelost dan wordt gevreesd dat ook in het gerenoveerde pand zal worden ingebroken…[+]