Zeker 12 doden na Israëlische aanval op school in Gaza

2 Zeker 12 doden, onder wie 2 kinderen

GAZA – Bij een Israëlische aanval op een schoolcomplex in Gaza-Stad zijn zeker 12 doden gevallen, onder wie ook 2 kinderen. Dat schrijft nieuwssite Al Jazeera op basis van de civiele bescherming in Gaza. Het gebouw diende als opvangplaats voor ruim 700 Palestijnen, die door de oorlog ontheemd waren geraakt. Volgens woordvoerder Mahmoud Bassal werd een van de verdiepingen van de school geraakt door een Israëlische bom. “We blijven onder de brokstukken voortzoeken naar lichamen”, klinkt het. Er zijn ook zeker 15 gewonden.
Op het moment van de aanval zouden zo’n 700 ontheemde Palestijnen in het complex aanwezig zijn geweest. De school wordt gebruikt als opvangplaats voor Palestijnen die hun huis door de oorlog verloren zijn, zegt de Palestijnse civiele bescherming.
Het Israëlische leger beweert op zijn beurt dat de school gebruikt werd als dekmantel voor een commandocentrum van de extremistische Palestijnse beweging Hamas. Of dit waar is, kon niet onafhankelijk worden nagetrokken.
Israël valt wel vaker ziekenhuizen en scholen aan, waar volgens het Israëlische leger Hamasstrijders zich schuilhouden. Hamas ontkent deze beschuldigingen. Bij dit soort aanvallen zijn er altijd erg veel slachtoffers.
Op 10 augustus voerde Israël een soortgelijke aanval uit op de school al-Tabai’een, ook in Gaza-Stad. Daarbij vielen 93 doden, onder wie 11 kinderen en 6 vrouwen. Internationaal klonk toen veel verontwaardiging.
“De afgelopen weken werden zeker 10 scholen geviseerd. Er is geen rechtvaardiging voor deze bloedbaden”, zei Josep Borrell, de hoge vertegenwoordiger van het Europese buitenlandse beleid, toen. (NOS)…[+]