Geen individuele prijzen voor Surinaamse volleyballers

20.00 Geen individuele prijzen voor Surinaamse volleyballers

VOLLEYBAL – Geen van de Surinaamse volleyballers heeft een individuele prijs gewonnen bij de U-23 Pan American Cup. De Mexicaan Isaías Aguirre werd uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP). Suriname eindigde op dit toernooi als zevende.

Aguirre bleek de uitblinker van het toernooi en hielp zijn land naar het kampioenschap met een sterke prestatie tegen Peru in de finale. Dit was de tweede titel voor Mexico, na hun eerste overwinning in 2021. In de finale tegen Peru scoorde Aguirre 22 punten: twintig uit aanvallen, één uit een blok en één via een service. Tijdens de kwartfinale tegen Suriname eindigde Aguirre met twaalf punten. In totaal verzamelde hij 77 punten gedurende het toernooi. Naast de MVP-titel werd hij ook uitgeroepen tot beste Spiker en beste Ontvanger.

Andere uitblinkers waren zijn landgenoten Diego Ruiz en Franky Hernández, die respectievelijk tweede beste blokkeerder en beste server werden. Alonso Porras uit Peru werd uitgeroepen tot tweede beste Spiker, terwijl Adrián Figueroa van de Dominicaanse Republiek de meeste punten scoorde met 148. Hij werd daarnaast ook bekroond als beste Opposite. Eliander Jiménez, eveneens van de Dominicaanse Republiek, werd verkozen tot beste Libero en Digger, terwijl Moises Ortiz de prijs voor beste Setter ontving. De Cubaan Yonni Iglesias werd eveneens uitgeroepen tot beste Setter.

In het eindklassement veroverde Cuba de derde plaats, gevolgd door Guatemala op de vierde plaats. De Dominicaanse Republiek eindigde als vijfde en Costa Rica als zesde. Saint Vincent en de Grenadines sloot het toernooi af op de achtste plaats…[+]