Zeker vier doden en tientallen gewonden bij schietpartij in VS

1

ALABAMA – Zeker vier mensen zijn om het leven gekomen bij een schietpartij in Birmingham in de Amerikaanse staat Alabama. Tientallen anderen raakten gewond. Dat melden Amerikaanse media, waaronder CNN. De politie heeft nog niemand aangehouden. De politie van Birmingham kreeg rond 23.00 uur (lokale tijd) een melding van “meerdere schutters die op een groep mensen schoten” in de wijk Five Points South.

 Toen de politie arriveerde op de plek van de schietpartij, troffen agenten twee gewonde mannen en een gewonde vrouw. Zij overleden ter plekke. Een vierde slachtoffer overleed later in het ziekenhuis. Tientallen mensen raakten gewond, van wie vier ernstig.

 De politie onderzoekt of de schutters op de slachtoffers zijn afgelopen of vanuit een voertuig hebben geschoten. Er is nog niemand gearresteerd. Five Points South is een drukke wijk. Er is een uitgaanscentrum met drukke pubs en podia voor livemuziek. Ook zijn er veel verschillende restaurants te vinden.

 De schietpartij in Alabama is een van de 403 massaschietpartijen die dit jaar zijn voorgekomen in de Verenigde Staten. Een schietpartij wordt bestempeld als massaschietpartij als er ten minste vier mensen zijn neergeschoten, exclusief de schutter. (NU.nl) …[+]