Bewoners Flora maken zich zorgen over afvaldumping in omgeving

4 Bewoners Flora maken zich zorgen

PARAMARIBO – Bewoners van Flora maken zich ernstig zorgen over het herhaaldelijk dumpen van afval in de omgeving. Ze vragen zich af waarom de Milieupolitie niet zichtbaarder is en niet strenger optreedt tegen deze overtreders. Op verschillende straathoeken wordt van alles gedumpt. Regelmatig ligt er afval aan de Para- en Wanestraat, op de hoek van de Abia- en Ormosiastraat en in de Watrakanoestraat. Dit varieert van oude stoelen en matrassen tot kapotte wasmachines en zelfs restmateriaal van gesloopte auto’s. Buurtbewoners vragen zich af waarom er een Ministerie van Milieu is opgericht als er toch niet wordt opgetreden tegen milieuvervuilers.

De bewoners zijn ontevreden dat er door de overheid aangewezen plekken zijn voor afval, maar dat er toch voor wordt gekozen om vuil langs de openbare weg te dumpen. Het afval kan ook eenvoudig voor de vuilniswagen worden gezet. “Sommige Surinamers zijn slordig en maken er een gewoonte van om van alles en nog wat uit hun auto te gooien. Als wetten daadwerkelijk worden nageleefd, zullen we minder afval en zwerfvuil hebben. Mensen zullen dan ook minder geneigd zijn hun afval zomaar ergens te dumpen”, aldus een bewoner.

De bewoners vragen zich af waarom ervoor wordt gekozen om rommel elders te dumpen, terwijl dit netjes door een bedrijf kan worden afgevoerd of op de daarvoor bestemde plekken kan worden gedeponeerd. Er wordt een beroep gedaan op de bewoners van de getroffen straten om alert te zijn en de kentekennummers van auto’s, waar afval wordt gedumpt, te noteren en door te geven aan de bevoegde instanties. Op deze manier kunnen de overtreders worden aangesproken en kan de omgeving weer worden schoongemaakt…[+]