Autobestuurder die vermoedelijk voetganger dodelijk aanreed, doorgereden

11 Politie Apoera doet

PARAMARIBO – Een autobestuurder zou zaterdagochtend de 28-jarige voetganger R.S. dodelijk hebben aangereden langs de Larecoweg in Nickerie en daarna zijn doorgereden. De politie trof het lichaam van R.S. , dat geen tekenen van leven meer vertoonde, met verwondingen aan het hoofd in een plas bloed aan op het wegdek. Uit het voorlopige onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat het slachtoffer werkzaam was als groentenverbrouwer en samen met andere arbeiders in een kamp langs de Larecoweg woonde. R.S. was vrijdagavond samen met zijn collega A.G., door de zoon van hun werkgever met de auto opgehaald. Zij reden zijn voor vertier naar Nieuw Nickerie geweest. Omstreeks 4.00 uur keerden zij terug en de twee arbeiders werden op straat ter hoogte van hun kamp afgezet, waarna de zoon van de groentenverbouwer wegreed. A.G. liep naar de verblijfplaats, terwijl R.S. op straat achterbleef.
Op een bepaald moment hoorden de arbeiders een klap en zagen daarbij een auto verderop stoppen. Zij dachten dat een hond was aangereden en zijn daardoor niet op onderzoek uitgegaan om te zien wat er was gebeurd. Kort daarna zagen zij de politie op straat en toen zij zich ernaartoe begaven, namen zij waar dat een slachtoffer ernstige verwondingen had opgelopen. Het vermoeden bestaat dat R.S. door de auto is aangereden en dat de autobestuurder hierna door is gereden en het slachtoffer in hulpeloze toestand heeft achtergelaten.
In opdracht van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van R.S. ter obductie door de politie in beslag genomen. De verkeersunit van Regio West is belast met het verdere onderzoek van deze aanrijding…[+]