Hoofdverdachte verdwijningszaak Maddie McCann bekent kind in Portugal te hebben ontvoerd

1 (13.00 uur) Hoofdverdachte verdwijningszaak Maddie McCann bekent kind

LONDEN – Christian Brückner, de hoofdverdachte in de verdwijningszaak van Maddie McCann, heeft naar verluidt aan een medegevangene toegegeven dat hij ooit een kind uit een appartement in Portugal heeft ontvoerd. Dat melden verschillende Britse media.
De 47-jarige veroordeelde pedofiel zou dit aan zijn celgenoot Laurentiu Codin hebben verteld, vertelde Codin in een Duitse rechtbank. Volgens Codin vroeg Brückner hem of hij “ook” vastzat voor delicten omtrent kinderen, waarna hij zijn eigen daad bekende. Brückner vertelde dat hij had ingebroken in een appartement in Portugal om geld te stelen. Toen hij geen geld vond, nam hij “een kind” mee. Hij vroeg Codin ook om zijn huis in brand te steken zodra deze vrijkwam uit de gevangenis.
“Hij zei dat hij een bus had, waarin hij het meisje had meegenomen. Vervolgens heeft hij seks met haar gehad, maar hij zei dat hij haar niet heeft vermoord”, verklaart Codin in de rechtbank. Of het daadwerkelijk om Maddie gaat, heeft Brückner niet toegegeven.
Dit is de tweede getuigenverklaring waarin Brückner naar verluidt zijn daden bekent. Brückner en Codin zaten in 2020 samen in de gevangenis, toen hij al aangewezen was als hoofdverdachte in de verdwijningszaak van Madeleine McCann in 2007.
Brückner wordt beschuldigd van drie verkrachtingen en twee misdrijven tegen kinderen, die allemaal tussen 2000 en 2017 in Portugal hebben plaatsgevonden. Die zaken hebben geen verband met de verdwijning van Madeleine McCann. De veroordeelde pedofiel woonde tien jaar lang net buiten Praia da Luz – waar Madeleine op driejarige leeftijd verdween. Hij werd in 2022 officieel aangewezen als verdachte, maar ontkent nog steeds alle betrokkenheid in de zaak. (De Telegraaf)…[+]