Israëlisch grondoffensief in Libanon lijkt aanstaande na oproep legerleider

israelisch-grondoffensief-in-libanon-lijkt-aanstaande-na-oproep-legerleider

LIBANON – Een Israëlisch grondoffensief tegen de militante beweging Hezbollah in Libanon lijkt aanstaande. De Israëlische legerleider Herzi Halevi heeft tegen troepen gezegd dat de luchtaanvallen in Libanon een voorbereiding zijn voor “een mogelijke inval”, meldt persbureau Reuters.

Sinds maandag heeft het Israëlische leger duizenden luchtaanvallen uitgevoerd op Hezbollah-doelen in Libanon. Daarbij kwamen meer dan zeshonderd mensen om het leven en raakten bijna tweeduizend mensen gewond. Tienduizenden mensen in Libanon zijn op de vlucht geslagen naar het noorden van het land of naar Syrië.

 

Het leger kondigde aan het begin van de week al aan dat het meerdere fasen van de operatie in Libanon voorbereidt. Woensdag maakte het leger bekend dat het een nieuwe fase was ingegaan. Militairen werden opgeroepen zich daarvoor klaar te maken. Daarnaast werden twee brigades reservisten ingeschakeld om tegen Hezbollah te vechten.

 

Legerleider Halevi vertelde militairen woensdag dat de luchtaanvallen in Libanon doorgaan om de infrastructuur van Hezbollah te vernietigen. Ook moeten ze de weg vrijmaken voor een mogelijke grondoperatie.

 

“Je hoort de straaljagers boven je hoofd; we hebben de hele dag aanvallen uitgevoerd”, zei hij. “Dit is zowel om de grond voor te bereiden voor jullie mogelijke inval als om Hezbollah te blijven verzwakken.”

(NU.nl)…[+]