Koningin Máxima krijgt na vijftien jaar nieuwe baan bij Verenigde Naties

Koningin Máxima krijgt na vijftien jaar nieuwe baan bij Verenigde Naties

DEN HAAG – Koningin Máxima werkt de komende jaren als speciale pleitbezorger voor de VN-secretaris-generaal voor financiële gezondheid. Daarmee krijgt ze na vijftien jaar een nieuwe functie binnen de Verenigde Naties.

De nieuwe functie van Máxima ligt volgens de Rijksvoorlichtingsdienst in het verlengde van haar vorige functie. De afgelopen vijftien jaar was de koningin speciale pleitbezorger voor inclusieve financiering voor ontwikkeling bij de VN.

António Guterres, de Secretaris-Generaal bij de NAVO, benoemde Máxima woensdag in haar nieuwe functie tijdens de Algemene Vergedering van de VN in New York. Volgens Guterres zorgen haar werkzaamheden ervoor “dat financiële systemen de dromen, hoop en aspiraties van mensen over de hele wereld kunnen ondersteunen”.

Ook in Nederland zet de koningin zich in voor financiële gezondheid. Dat gaat onder meer om het voorkomen van financiële problemen door financiële educatie, bespreekbaar maken van financiële problemen en het op een goede manier oplossen van schulden. Ze doet dat namens verschillende organisaties, zoals de stichting SchuldenlabNL, de Nationale Coalitie Financiële Gezondheid en platform Wijzer in geldzaken. (NU.nl)…[+]