Bewoners Kabalebo verstoken van openbaar vervoer

9 Bewoners Kabalebo verstoken van

KABALEBO – Bewoners van het bestuursressort Kabalebo zijn verstoken van openbaar vervoer. Dit is al langer dan een jaar zo. Eerder was er een bus die de route Paramaribo naar Apoera vice versa reed. Het bedrag dat betaald moest worden voor zo’n rit was veel lager dan dat van de privébussen.

Vervolgens hadden de bewoners voor korte tijd de beschikking over de passagiersboot Bigi Bravo. Die diende ook als openbaar vervoer. De Bigi Bravo is al geruime tijd uit de vaart gehaald, waardoor de burgers met een particuliere boot moeten varen. Districtsraadslid Ronnie Simon geeft de krant te kennen dat de passagiers SRD 1500 moeten betalen om met de bus naar Paramaribo te gaan. Dus heen en terug wordt het SRD 3000.

Velen zijn verplicht om naar Paramaribo te gaan wanneer zij naar de medisch specialist moeten of voor andere zaken waar zij zelf aanwezig moeten zijn. Simon merkt op dat de bewoners hun goederen niet met de bus kunnen transporteren. Simon zegt dat wanneer er openbaar vervoer ter beschikking zou zijn, dat goedkoper voor hen zou uitkomen. De  burgers van Kabalebo doen hun boodschappen in Nickerie, want goederen zijn veel duurder in Kabalebo. De passagiersboot van de MAS mag geen gascilinders en brandstof transporteren en de passagiers mogen geen vracht meenemen. Het bewoners van het gebied lijden onder deze situatie. In Kabalebo zijn goederen veel duurder dan in de overige districten. De gemeenschap strest omdat zij dure goederen in het bestuursressort moet kopen. Een speedboot vraagt al boven de SRD 1000 per persoon, dus dat is ook geen optie…[+]