Noni Madueke zorgt voor ongeloof met training in Ajax-shirt

14.00 Noni Madueke zorgt voor ongeloof met training in Ajax-shirt

VOETBAL – Noni Madueke is dit seizoen op dreef bij Chelsea. De oud-PSV’er is onder de nieuwe trainer Enzo Maresca basisspeler, scoorde drie goals in vier duels en debuteerde in de Engelse nationale ploeg. Tussendoor traint Madueke nog voor zichzelf, al doet hij dat wel in een shirt van Ajax.

Dat is nogal opvallend, gezien het verleden van Madueke. De Engelsman speelde een tijd in de jeugdopleiding van PSV, debuteerde daar in de hoofdmacht en maakte voor zo’n 35 miljoen euro de overstap naar Chelsea. Daar had Madueke woensdag vrijaf, maar hij koos ervoor om individueel te trainen bij coach Saul Isaksson-Hurst. Dat deed hij dus in een shirtje van Ajax, met achterop de naam van Quincy Promes.

Madueke speelde in zijn tijd bij PSV twee keer tegen Promes bij Ajax. De laatste keer was op 1 oktober 2021. Na de wedstrijd ruilde de Engelsman van shirtje met Promes en juist die droeg hij op de individuele training. Tot ergernis van veel voetbalfans, met name uit Eindhoven. “Ben je jouw oude club vergeten?”, is een van de reacties. En: “Nah, dat shirt. Wat een respectloosheid”.

Ook schrijft een PSV’er dat hij hoopt Madueke nooit meer terug te zien in Eindhoven. Verder worden er enkele slangen emoticons gereageerd, waarmee ze bedoelen dat de speler een verrader is.

Madueke begon het seizoen op de bank bij Chelsea, zonder speelminuten tegen Manchester City (2-0 verlies). Een wedstrijd daarna maakte de rechtsbuiten een hattrick en daarmee veroverde hij zijn plekje in de selectie. Sindsdien is Madueke een vaste waarde bij Chelsea, met drie basisplaatsen op rij. Onlangs maakte hij ook zijn debuut voor de Engelse nationale ploeg. Dat deed hij tegen Finland.

“Noni is anders”, sprak interim-bondscoach Lee Carsley. “Heel aanvallend, heel scherp in zijn acties. Anders dan wat we al aan boord hebben. Zo’n type speler aan boord hebben in combinatie met Bukayo Saka is voor iedere back van de tegenstander heel moeilijk.” (SN)…[+]