Supporter die Real Madrid-ster Vinícius racistisch uitschold moet jaar de cel in

c7bf7d89-0d42-417f-bacb-2b6578684d2d.avif (1200×800)

VOETBAL – Een supporter van de Spaanse voetbalclub Real Mallorca moet een jaar de cel in omdat hij tijdens de wedstrijd tegen Real Madrid racistische opmerkingen heeft gemaakt richting Vinícius Júnior. Dat heeft de rechtbank op Mallorca gisteren bepaald.
De supporter van Real Mallorca mag bovendien drie jaar geen enkel voetbalstadion in Spanje in vanwege “misdaden tegen de moraliteit”. De straf is zwaarder dan gebruikelijk omdat het om racistische opmerkingen gaat.
De fan misdroeg zich op 5 februari 2023 tijdens het duel met Real Madrid. Twee weken later maakte de man zich ook richting speler Samu Chukwueze van Villarreal schuldig aan racistische opmerkingen. Hij werd door zijn club geïdentificeerd en opgespoord.
De competitieleiding van La Liga en Real Madrid zetten zich al langer in tegen racisme. Vooral Vinícius Junior, een van de beste spelers van Real Madrid, was de afgelopen tijd het mikpunt van racistische opmerkingen in Spaanse voetbalstadions.
Ook een minderjarige supporter van Real Mallorca werd gisteren bestraft voor racistische opmerkingen richting Aurélien Tchouaméni tijdens het onderlinge duel in april. De middenvelder van Real Madrid werd door de jonge fan ook nog bekogeld met een flesje water.
De jongen heeft toegezegd zijn excuses aan te bieden aan de speler, Real Madrid en La Liga. Ook gaat hij sociale activiteiten uitvoeren om de boetes voor zijn wangedrag te kunnen betalen. Hij is bovendien een jaar niet welkom in de Spaanse voetbalstadions. (NU)…[+]