Brunswijk heeft spoedonderhoud met dorpshoofden uit marrongemeenschap

3 Brunswijk heeft spoedonderhoud

PARAMARIBO – Onlangs heeft waarnemend president Ronnie Brunswijk een spoedonderhoud met dorpshoofden uit de marrongemeenschap op het Kabinet van de Vicepresident gehad. Dit meldt de waarnemend president.
Tijdens deze bijeenkomst maakten de dorpshoofden opnieuw de noden van hun woongebied kenbaar. Een belangrijk onderwerp dat ter sprake kwam, was het uitblijven van de officiële benoeming van de dienstdoende dignitarissen en de verhoging van hun honorarium. Daarnaast werden er verschillende andere dringende kwesties besproken.
De slechte staat van de weg naar Boven-Commewijne werd aangekaart, evenals de kapotte aanmeersteigers in de dorpen en de hoge winkelprijzen. Ook het gebrek aan krutuoso, de behoefte aan uniformen voor dignitarissen, de inperking van het gemeenschapsbos van Baling Soela door NV Staatsolie en het tekort aan arbeiders om Atjoni schoon te houden, werden besproken. Daarnaast werden het ontbreken van een gastenverblijf op Santigron en het cyanidevraagstuk in Brokopondo ter sprake gebracht.
De Saramaccaanse gezagdragers zullen binnenkort bijeenkomen bij Compagnie Kreek om een standpunt in te nemen over het cyanideprobleem in het stuwmeer. Verder werd benadrukt dat er een ernstig gebrek is aan leerkrachten in de dorpen van Boven-Suriname en dat mensen die medische zorg nodig hebben, onnodig sterven door de inadequate vliegverbinding tussen Paramaribo en verafgelegen dorpen. De waarnemend president heeft toegezegd dat hij binnen de regering en met alles wat in zijn vermogen ligt, zal proberen deze kwesties op te lossen.…[+]