Vakantieschool Stibula succesvol afgesloten

5 Vakantieschool Stibula

PARAMARIBO – De vakantieschool van de Stichting Buurttehuis Latour (Stibula), die van 2 tot en met 27 september heeft geduurd, wordt vandaag afgesloten met een dansworkshop. Wilgo Koster, coördinator van Stibula, vertelt dat er gemiddeld 75 kinderen hebben deelgenomen aan de vakantieschool.
De kinderen hebben deelgenomen aan verschillende activiteiten. Deze vakantieactiviteiten zijn voor een groot deel gecoördineerd door jongeren. Er zijn ook educatieve dagtochten gehouden. Verder deden de kinderen aan handenarbeid, zang en dans. Bewoners en anderen hebben stroop, ijsjes en wafels gesponsord.
De ouders, die de kinderen naar deze activiteiten hebben gebracht, zijn zeer tevreden. De kinderen wilden niet naar huis aan het einde van de dag. Samantha Djoekoe, moeder van drie, vertelt dat ze blij is met de vakantieactiviteiten van de stichting. Zo weet zij dat haar kinderen elke dag tussen 9.00 en 13.00 uur goed opgevangen zijn. Ook hebben zij educatieve dagtochten gemaakt. “Mijn dochters kwamen elke dag enthousiast naar huis en vertelden wat ze allemaal hadden gedaan”, vertelt zij.
Koster is heel blij dat Stibula ook dit jaar invulling heeft kunnen geven aan kinderen om gedurende de vakantie een aangename tijd te hebben. Ook waren er vakantiejobbers via het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken bezig bij Stibula. De vakantiejobbers hebben schoongemaakt, geschilderd en een eigen activiteit gepland. Ook was er een andere groep vakantiejobbers vanuit het Kabinet van de President, die de buurtbewoners hebben leren planten. Koster geeft aan dat is gebleken dat manjabomen niet in trek zijn, maar wel zuurzakbomen. Maar de mensen zijn meer geïnteresseerd in groentesoorten, zoals klaroen en peper.…[+]