Burgers Waldeck en omgeving leven in angst

5 Burgers Waldeck en omgeving

NICKERIE – Burgers van Waldeck en omgeving leven in angst. Onbekenden gaan langs en zetten vergif in brood en gooien dat voor honden. Wanneer de honden dit eten gaan ze dood. Dit betekent dat zij in de avonduren vrij kunnen stelen. Burgers zijn bang om hun woning te verlaten.

De dieven hebben een nieuwe manier ontdekt om te  stelen. Zij gaan de kippen- en doksenren binnen en slachten de kippen en doksen en nemen die mee. De koppen worden achtergelaten. Buurtbewoner Shantie Changoer geeft aan dat zij geen raad meer weet. De afgelopen dagen zijn ongeveer tien honden vergiftigd. De burgers kweken hun kippen en doksen met veel moeite. Zij verkopen die om aan geld te komen, zodat zij hun huishouden ermee kunnen draaien.

Er wordt elke avond gestolen sinds de ontmanteling van de politiepost Waldeck. Toen de post nog bemand was, waren de dieven bang om te stelen, want de politie patrouilleerde ook heel vaak. De burgers zijn de situatie beu. Zij hebben slapeloze nachten. Changoer geeft de krant te kennen dat de bewoners de districtscommissaris hiervan op de hoogte hebben gesteld. Kort na de ontmanteling van de politiepost hebben zij een brief geschreven aan de president met het verzoek die terug te draaien. Dit is echter niet gebeurd. Toen de ontmanteling plaatsvond, zijn buurtbewoners niet erbij betrokken. Zij wachten op de president die de volgende week in Nickerie zal zijn, zodat zij een gesprek met hem kunnen hebben over deze kwestie. Toen de politiepost nog operationeel was, hadden zij geen last van dieven. Changoer zegt dat de benadeelden heel bang zijn om te praten, want zij weten niet hoe gevaarlijk de dieven kunnen zijn. Er is nog niemand aangehouden…[+]