Futsalgoden hebben finale tussen Brazilië en Argentinië bepaald

1. (22.00 uur) Futsalgoden hebben finale tussen Brazilië en Argentinië bepaalt

ZAALVOETBAL – Braziliaanse spelers Ferrao, Marlon en Pito  reageren enthousiast op het nieuws dat ze in een historische finale van de FIFA Futsal World Cup tegenover aartsrivaal Argentinië zullen staan. De ultieme clash is vastgesteld: Brazilië en Argentinië strijden zondag om de wereldtitel.

“Een derby als deze, in de finale van een Wereldkampioenschap, is de grootste wedstrijd die er bestaat”, aldus Pito tegen FIFA. “Het voelt alsof de futsalgoden deze ontmoeting hebben geregeld, en dit moest de finale zijn. Dit geeft ons zonder twijfel extra motivatie. We zullen alles geven, want Brazilië heeft een geweldige kans om kampioen te worden.”

Ferrao en Marlon, die net als Pito deelnamen aan de 2-1 nederlaag tegen Argentinië in de halve finale van Litouwen 2021, kijken reikhalzend uit naar de confrontatie in de Humo Arena. “Dit is een van de mooiste wedstrijden die er zijn”, zegt Ferrao. “Brazilië tegen Argentinië, een geweldige derby. Het gaat niet alleen om de wereldtitel, maar ook om de trots van een hele natie, gezien de lange rivaliteit tussen beide teams, zowel in voetbal als in futsal.” Marlon vult aan: “Argentinië is onze grootste sportieve rivaal. Het wordt een harde, evenwichtige en moeilijke strijd.”

“Beide teams kennen elkaar door en door. We treffen elkaar regelmatig in belangrijke toernooien, zoals recent op de Copa América. We weten hoe zwaar het is om tegen hen te spelen. Het heeft alles in zich om een spectaculaire finale te worden, waardig aan twee grootmachten. Ik denk dat we in topvorm zijn. We zijn gedurende het toernooi gegroeid en hebben alle kans om een geweldige prestatie neer te zetten en Argentinië te verslaan.” (ESPN)…[+]