Ecopetrol en Petrobras ontdekken gigantisch gasveld in Colombia

9 Ecopetrol en Petrobras ontdekken

COLOMBIA – Donderdag bevestigde Colombia de belangrijkste gasvondst sinds de jaren ’90 met het Sirius (voorheen Uchuva) project van Ecopetrol en Petrobras, dat de aanwezigheid van 6 kubieke terapieën aardgas aantoonde.

De informatie werd gegeven door Rogeiro Suarez, general manager van exploratieve activa bij Petrobras, tijdens de VII Olie, Gas en Energie Top.

“Petrobras en Ecopetrol zijn verantwoordelijk voor Colombia’s belangrijkste offshore ontdekking, Sirius. We voorzien in de energieduurzaamheid die het land nodig heeft. Dit project kan decennialang energiezekerheid garanderen. Sirius (voorheen Uchuva) heeft reserves van 6 kubieke terapieën, een omvang die alleen te vergelijken is met het Chuchupa-veld dat Colombia de afgelopen 45 jaar van aardgas heeft voorzien,” aldus Rogeiro Suárez, algemeen manager van exploratieactiva bij Petrobras.

Bij het huidige verbruik (0,3 terpapies per jaar) zou dit veld alleen al ongeveer 20 jaar in het verbruik van het land kunnen voorzien. Volgens de Petrobras-directeur is de omvang van dit veld vergelijkbaar met die van het Chuchupa-veld, waarvan de oorspronkelijke reserves tussen de 5 en 5,6 kubieke terapieën gas bedroegen.

Chuchupa kwam in 1979 in productie en nadert momenteel het einde van zijn productiecyclus, hoewel het nog steeds aardgas aan het land levert.

Het idee van Ecopetrol en Petrobras is, volgens wat werd uitgelegd op de top in Cartagena, dat dit project in 2029 in productie zal zijn, maar voordat het zover is moeten ze allerlei operationele, juridische en sociale uitdagingen aangaan. (colombia.jairobernal/Foto: eltiempo.com)…[+]