Vrouw aangehouden voor medeplichtigheid aan diefstal

vrouw aangehouden

PARAMARIBO – De vrouwelijke verdachte K.C. (35) is vrijdag door de Recherche van Regio Paramaribo aangehouden. K.C. wordt ervan verdacht op 7 september betrokken te zijn geweest bij een inbraak op een adres in het ressort Centrum, waarbij een buitenboordmotor en een kettingzaag ter waarde van een aanzienlijk geldbedrag in US dollars zijn gestolen.

De benadeelde deed aangifte van deze inbraak op het politiebureau aan de Keizerstraat, dat het onderzoek in deze zaak heeft overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo.

Uit buurtonderzoek, verkregen informatie en bekeken camerabeelden kwam een witgelakt voertuig in beeld. Na verificatie werd de bestuurder van het voertuig op verschillende adressen opgespoord, maar zonder het gewenste resultaat. De bestuurder in kwestie, de vrouwelijke verdachte K.C., heeft zich vrijdag bij de politie aangemeld en werd direct in de boeien geslagen.

Uit voorlopig onderzoek van de politie is gebleken dat K.C. medeplichtig is geweest aan het plegen van deze inbraak. Zij zou de gestolen goederen na de inbraak hebben vervoerd naar een locatie in het ressort Flora. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte K.C. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld. De opsporing en aanhouding van de twee andere verdachten in deze inbraak zijn nog gaande.…[+]