Argentinië pakt tweede Copa America titel op rij

WhatsApp Image 2024-07-15 at 01.21.03

VOETBAL – Voor de zestiende keer heeft Argentinië de Copa America gewonnen. In het Hard Rockstadion werd Colombia verslagen met 1-0. Het enige doelpunt werd in de tweede verlenging van de wedstrijd gemaakt. Voor Argentinië is dit hun derde kampioenschap op rij. In 2021 pakte Argentinië de Copa America en in 2022 werd Lionel Messi en co wereldkampioen.

De titelverdediger startte de wedstrijd veel beter en kreeg heel vroeg een mogelijkheid. Echter, maakte Julián Álvarez geen goed contact met de bal en die verdwijn naast het doel. Hierna nam Colombia de wedstrijd over en vooral James Rodríguez en Jhon Córdoba waren een doorn in het oog voor de verdediging van Argentinië. Zo kwam Córdoba heel dichtbij om de score te openen, maar zijn schot raakte de buiten kant van de paal.

In de 36ste minuut hield alle Argentijnse fans hun hard vast. Lionel Messi werd op zijn enkel geraakt door Santiago Arias en hij kreunde van pijn. Nadat hij terug kwam op het veld, liep Messi niet vrij rond. De Argentijnse spelers probeerde de bal niet te geven aan Messi, om zo de blessure van zich af te schudden. Bondscoach Lionel Scaloni van Argentinië liet voor de zekerheid Lautaro Martínez warmlopen, maar zover kwam het niet. Messi maakte de eerste helft af. Ploegen gingen de kleedkamer binnen met een blanco score.

In de tweede helft begon Argentinië beter, maar moest al vroeg een domper verwerken. In de 66ste minuut werd Messi gewisseld voor Nicolás González. Messi kon niet verder zijn enkel was helemaal opgezwollen. Vervanger González was een goede vervanger en kreeg ook de mogelijkheden, maar die werden niet benut. Colombia loerde meer op de counters om toe te slaan.

Doordat geen van beide landen het vonden eindigde de wedstrijd hoe het begonnen was: 0-0. Beide landen moesten hierdoor een extra 30 minuten spelen. In de eerste verleningen vielen er geen doelpunten. In de tweede verlenging was het de ingevallen Lautaro Martínez die geen fout maakte en zijn vijfde doelpunt van toernooi maakte: 1-0. Argentinië hield vol en pakte het kampioenschap.…[+]