Argentinië plaatst zich voor kwartfinale

WhatsApp Image 2024-06-26 at 00.07.52

VOETBAL – Argentinië heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Copa America. In het MetLife Stadium werd Chili verslagen met 1-0. De ingevallen Lautaro Martínez maakte het gouden doelpunt.

Argentinië begon de wedstrijd heel agressief. Binnen 22 minuten kreeg de wereldkampioen en titelverdediger vier goede kansen. Rodrigo De Paul, Julián Álvarez, Nicolás González en Lionel Messi konden doelman Claudio Bravo van Chili niet verslaan. Chili kon in de beginfase geen goede aanval opzetten. Telkens wanneer Chili de bal had, werd het onder druk gezet. Chili verdedigde goed, maar in de 36ste minuut was het geluk ook aan zijn zijde. Enzo Fernández vond Messi, maar het schot van de speler van Inter Miami belandde op de paal, wat een opluchting was voor de Chileense spelers. Chili bleef compact verdedigen en kon hierdoor de kleedkamer ingaan met een blanco score. In de eerste helft had Argentinië 64 procent balbezit, maar kon Bravo niet passeren.

Ook in de tweede helft bleef Chili stug verdedigen. Pas in de 72ste minuut loste een Chileense speler een schot op het doel van Emiliano Martínez. Kort hierna kwam Alexis Mac Allister heel dichtbij om Argentinië de voorsprong te geven. Echter, hij kon geen contact maken met de bal nadat Messi deze had aangespeeld. Bondscoach Lionel Scaloni bracht Ángel Di María en Lautaro Martínez binnen de lijnen om de stugge verdediging van Chili te doorbreken. Dit wierp meteen zijn vruchten af. In de 88ste minuut was het Martínez die uit een hoekschop raak schoot: 1-0. Voor Martínez was dit zijn tweede doelpunt van het toernooi. Chili opende een fel offensief, maar het mocht niet baten.

De overwinning zorgde ervoor dat Argentinië zich heeft geplaatst voor de kwartfinale. Eerder op de dag won Canada in dezelfde groep van Peru met 1-0. Jonathan David maakte het gouden doelpunt. Canada staat door deze overwinning op de tweede plaats met drie punten. Peru en Chili hebben elk één punt. Op de laatste speeldag zullen Canada, Peru en Chili strijden om de andere kwartfinaleplek…[+]