Bayern spaart Stuttgart

Bayern Spaart

VOETBAL – Bayern München-VfB Stuttgart was zaterdagmiddag na één helft gespeeld. Met een ultra-offensieve opstelling werd de laagvlieger uit de Bundesliga binnen 45 minuten ontmanteld. Bij rust stond in de Allianz Arena een 4-0 tussenstand op de borden, mede door de openingstreffer van de in de basis teruggekeerde Arjen Robben. In de tweede helft geloofde Bayern het verder wel en spaarde het de krachten. Eindstand: 4-0

De koploper van de Bundesliga begon tegen Stuttgart in een bijzonder aanvallende opstelling. Naast Robben stonden ook Thomas Müller, Douglas Costa, Kingsley Coman en topschutter Robert Lewandowski aan de aftrap. De Duitse kampioen speelde in eigen stadion, vooral voor rust, met VfB Stuttgart. Na de goal van Robben in de 11e minuut was het verzet van VfB gebroken. Robben – die door bondscoach Danny Blind is opgeroepen voor de oefenduels van Oranje tegen Wales (13 november) en Duitsland (17 november) – speelde de hele wedstrijd. Robben moest woensdag in de Champions League tegen Arsenal (5-1) nog op de bank beginnen. Als invaller nam de aanvaller toen met zijn eerste balcontact wel de vierde treffer voor zijn rekening. Tegen Stuttgart verscheen Robben weer aan de aftrap.(De Telegraaf)…[+]