Derde finale op een rij voor Messi

Derde-finale-op-rij-voor-Messi

VOETBAL – Voor de derde keer in drie jaar staat Lionel Messi met Argentinië weer in een finale. Dinsdagavond werd de halve finale van de Copa America ontmoeting tussen Argentinië en Canada gewonnen door Argentinië met: 2-0. Zondag speelt Argentinië de finale tegen de winnaar van de ander halve finale die nog moet plaatsvinden tussen Colombia en Uruguay.

Argentinië startte de wedstrijd met Lionel Messi, die kampt met een blessure. Verder ruimde bondscoach Lionel Scaloni een plaats in voor Julián Álvarez en Lautaro Martínez. Bondscoach Jesse Marsch van Canada startte met dezelfde elftal, die aantrad in de kwartfinale. Canada startte de wedstrijd heel verdedigend en loerde op de counters. Dit kreeg het team in de achtste minuut, maar het schot van Jacob Shaffelburg ging naast doelman Emiliano Martínez van Argentinië.

De eerste kans van Argentinië viel voor Ángel Di María, maar hij kon het net niet vinden. Argentinië ging door en in de 23ste minuut viel het eerste doelpunt. Moïse Bombito en Alistair Johnston lieten hun concentratie even vallen en Álvarez sloeg toe. De aanvaller van Manchester City schoot de bal achter de Canadese doelman Maxime Crépeau: 1-0.

Canada moest hierdoor uit hun hol komen, als ze de finale wilden spelen. Dit gaf Argentinië de ruimtes om achter hun te komen, maar gevaarlijk konden ze niet worden. Hierdoor ging het team van Messi met een minimale voorsprong naar de kleedkamer.

Canada begon de tweede helft ook minder in de verdediging en betaalde hiervoor. Enzo Fernandez schoot de bal richting het doel en Messi veranderde dit van richting, waardoor de bal in het doel ging. De Canadese spelers appelleerde voor buitenspel. Uit de VAR-beelden bleek het dat Derek Cornelius nog achter Messi stond en hierdoor bleef het doelpunt staan: 2-0. Met dit vroege doelpunt in de tweede helft werd het verzet van Canada gebroken.

Scaloni bracht in de slotminuten Martínez en Exequiel Palacios binnen de lijnen, terwijl Alphonso Davies en Jonathan David werden gewisseld bij Canada. Dit was al een teken van Marsch, dat ze hun aandacht meer gingen vestigen voor de derde/vierde plaats ontmoeting, die zaterdag gespeeld gaat worden. …[+]