Disney verwerpt zaak rond dood vrouw niet, ondanks Disney+-abonnement

2 (13.00 uur) Disney verwerpt zaak rond dood vrouw niet ondanks Disney

FLORIDA – Disney gaat toch akkoord met een rechtszaak rondom de dood van een vrouw in Disney World. Aanvankelijk wilde het entertainmentbedrijf de zaak laten verwerpen, omdat de getroffen familie een Disney+-abonnement had, maar daar komt Disney nu op terug.

De man van het slachtoffer stelt dat zijn echtgenote overleed als gevolg van een allergische reactie in het restaurant van het attractiepark in Florida. Hij vroeg het personeel naar eigen zeggen meermaals om eten zonder allergenen, omdat zijn vrouw allergisch was voor zuivel en noten.

Na het avondeten zou de vrouw alsnog een “ernstige acute allergische reactie” hebben gekregen. Enkele uren later overleed ze. Onderzoek naar de doodsoorzaak wees uit dat de vrouw inderdaad was overleden aan een allergische reactie. Daarop klaagde de man Disney aan. Hij eist een schadevergoeding van ruim 50.000 dollar (zo’n 45.000 euro).

“Deze situatie rechtvaardigt een onderzoek, om zo tot een oplossing te komen voor de familie die zo’n pijnlijk verlies heeft geleden”, schrijft Disney in een mail aan persbureau Reuters. “Daarom gaan we alsnog akkoord om dit door de rechter te laten onderzoeken.” Disney zegt verder dat het niet verantwoordelijk is voor de dood van de vrouw. Het bedrijf zegt dat het “geen invloed” heeft op de werkzaamheden in het restaurant en dat het alleen verantwoordelijk is voor de verhuur van het pand.

De eerste reactie van Disney op de zaak leidde tot ophef. De organisatie zei dat de rechtszaak ongeldig was, omdat de Amerikaanse man de algemene voorwaarden van het bedrijf zou hebben geaccepteerd toen hij zich aanmeldde voor een proefperiode van streamingdienst Disney+.

In de voorwaarden staat dat gebruikers ermee instemmen dat eventuele geschillen met Disney buiten de rechtbank opgelost moeten worden. Wie akkoord gaat met de voorwaarden van Disney+, gaat automatisch ook akkoord met de voorwaarden van The Walt Disney Company. In de mailwisseling met Reuters zegt het bedrijf van dit recht af te zien. (NU.nl) …[+]