Djoparto: “Nu voorbereiden op IGS”

ZWEMMEN – Zwemster Kaelyn Djoparto heeft haar personal best verbeterd tijdens de Olympische Spelen in Parijs. Djoparto zwom de 50 meter vrije slag in 29.99 seconden.

“Ja, ik heb een persoonlijk record gezwommen. Ik ben onder de 30 seconden gedoken. Ik ben blij met mijn persoonlijk record. Geweldig, ik was wat zenuwachtig, maar ik zette mijn zenuwachtigheid om in motivatie. Want ik weet dat Surinamers hebben gekeken naar mijn race”, geeft Djoparto aan. In La Defense Arena eindigde Djoparto als vierde in haar heat. Eliora Irishura van Burindi won de heat met een tijd van 29.63 seconden. Overall eindigde Djoparto op de 61ste plaats van de 79 zwemsters. De beste zestien zwemsters plaatsten zich voor de halve finale, waarbij de beste acht doorgaan naar de finale.

In de voorronde zwom de Zweedse Sarah Sjöström de snelste tijd van 23.85 seconden, waarmee ze het olympisch record net niet wist te breken. Het olympisch record staat op naam van de Australiër Emma McKeon. Zij zwom op 31 juli 2021 in Tokio een tijd van 23.81 seconden. Het wereldrecord staat wel op naam van Sjoestroem. Zij zwom op 28 juli vorig jaar in Fukuoka een tijd van 23.61 seconden.

Djoparto geeft aan dat zij nu doorgaat. “In het ritme blijven en me goed voorbereiden op de wedstrijden die komen. Ik wil op alle manieren verandering brengen en beter presteren. Ik weet dat Suriname nu al trots op mij is, maar ik wil het land nog trotser maken.” De Surinaamse zwemster gaat zich nu voorbereiden op de Inter Guyanese Spelen…[+]