Dominicaanse Republiek naar kwartfinale U-23 Pan American Cup

Hiwat-tevreden-

VOLLEYBAL – De Dominicaanse Republiek heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de U-23 Pan American Cup. In een spannende wedstrijd versloeg het team Costa Rica in vier sets in de Anthony Nestysporthal.

Costa Rica had een overwinning nodig na twee eerdere nederlagen en begon sterk. Ondanks hun goede spel en het feit dat ze de Dominicaanse Republiek dicht op de hielen zaten, konden ze in de eindfase van de eerste set niet bijblijven. De Dominicaanse Republiek won de set met 25-17. In de tweede set leek Costa Rica de overhand te hebben met een vroege voorsprong van 2-7. Toch kon Costa Rica deze niet vasthouden, en de Dominicaanse Republiek kwam langzaam terug in de wedstrijd. Bij een gelijke stand van 17-17 kantelde het momentum, en de Dominicaanse Republiek won met 25-21.

Met twee sets achterstand stond Costa Rica onder druk om de derde set te winnen. Het team nam een ruime voorsprong van 5-12, en hoewel de Dominicaanse Republiek nog terug probeerde te komen, trok Costa Rica deze set naar zich toe met 23-25. De vierde set ging gelijk op, waarbij beide teams voor elk punt vochten. Uiteindelijk toonde de Dominicaanse Republiek meer veerkracht en won met 25-22.

Adrian Figueroa was de uitblinker aan de kant van de Dominicaanse Republiek met 29 punten. De 21-jarige speler heeft in drie groepswedstrijden al 78 punten gescoord. Bij Costa Rica eindigde Luis Céspedes als topscorer met 11 punten. Door deze overwinning eindigt de Dominicaanse Republiek op de derde plaats in groep A, terwijl Costa Rica als vierde eindigt. De kwartfinales gaan donderdag van start.