Eerste overwinning binnen voor Suriname

(Direct) Eerste overwinning binnen voor Suriname cr

VOLLEYBAL – De Surinaamse jongens hebben hun openingswedstrijd overtuigend gewonnen tijdens de U-23 Pan American Cup voor heren. In de Anthony Nesty Sporthal werd maandagavond Saint Vincent en de Grenadines in drie sets verslagen.
Suriname begon sterk aan de wedstrijd en overklaste de tegenstander direct. Bondscoach Carlos Orta Fellove van Suriname, die vooraf geen informatie over de tegenstander had, wilde geen enkel risico nemen. De Surinaamse ploeg domineerde de eerste set en won met 25-18. Ook in de tweede set was Suriname duidelijk de betere en haalde deze binnen met 25-16.
De derde set verliep aanvankelijk soepel, maar kende aan het einde een spannender verloop. Suriname leidde comfortabel met 20-16, maar zag Saint Vincent en de Grenadines dichterbij komen. Desondanks wisten de Surinaamse jongens stand te houden en wonnen ook de derde set met 25-20.
Meson Anakaba eindigde voor Suriname als topscorer met dertien punten, waarvan elf uit aanvallen en twee via servicepunten. Aan de kant van Saint Vincent en de Grenadines scoorde de zestienjarige Damari Frederick twaalf punten.
Met deze overwinning staat Suriname op de eerste plaats in groep B, gevolgd door Guatemala. Guatemala won eerder op de dag een spannende vijfsetter van Peru: 22-25, 25-23, 25-21, 24-26 en 15-11. Suriname speelt zijn volgende wedstrijd tegen Guatemala, terwijl Peru het opneemt tegen Saint Vincent en de Grenadines.…[+]