FM Giasi dringt top 100 binnen

SCHAKEN – De Surinaamse Fide-Meester (FM) Viresh Giasi heeft zich hersteld in de zevende ronde van de 126e editie van het XVII Campeonato Continental Absoluto de Ajedrez de las Americas 2024 Jorge Vega Memorial, dat gehouden wordt in Medellin, Colombia. De Surinaamse schaker dringt hiermee de top 100 binnen.
Na een minder succesvolle vijfde en zesde ronde kwam de tweevoudige nationale schaakkampioen in de zevende ronde uit tegen de Colombiaan Josue Ricardo Cabrales Almanza. Giasi won de ontmoeting, wat zijn vierde overwinning van het toernooi was. Door deze overwinning maakt Giasi een behoorlijke stijging op de ranglijst. Hij verlaat de 143ste plaats en bezet nu de 98ste positie. Giasi heeft na zeven rondes 4,5 punt.
Giasi speelt in de achtste ronde tegen de 21-jarige Chileense Woman International Master Javiera Belen Barrera. De Chileense schaakster staat op de 92ste plaats met 4,5 punt. In de zevende ronde won Barrera van de Colombiaan Samuel Paladines Pinzon. Voor Giasi zal dit de tweede wedstrijd worden waarin hij zal spelen tegen een schaker(ster) met een titel. In de tweede ronde speelde hij tegen de Peruviaanse International Master (IM) Fernando Fernandez Sanchez en verloor toen de ontmoeting.
Na zeven rondes staat de Chileense Grandmaster (GM) Cristobal Henriquez Villagra op de eerste plaats met 6,5 punt. De Chileen wordt goed opgevolgd door GM Jeffery Xiong (Amerika), GM Gregory Kaidanov (Amerika), GM Alexander Fier (BraziliĆ«), GM Roberto Pantoja (Colombia), IM Jusrin Wang (Amerika) en IM Evan Park (Amerika) met zes punten.…[+]