Giasi eindigt op de 187ste plaats

Giasi-eindigt-op-de-187ste-plaats

SCHAKEN – De Surinaamse Fide-Meester (FM) Viresh Giasi heeft in de laatste ronde remise gespeeld tijdens de 126e editie van de XVII Campeonato Continental Absoluto de Ajedrez de las Americas 2024 Jorge Vega Memorial, die gehouden wordt in Medellin, Colombia. Giasi eindigt hiermee op de 187ste plaats met 5,5 punten.

In de laatste ronde kwam de tweevoudig nationale schaakkampioen uit tegen de Colombiaan Gabriel Omar Ahumada. Giasi heeft in dit toernooi vier wedstrijden gewonnen. De Surinaamse schaker won van Alejandro Arango Alvarez (Colombia), Karol Valentina Rosero (Colombia), Nicolas Duran Cardoso (Colombia) en    Josue Ricardo Almanza, (Colombia). Hij speelde verder drie wedstrijden remise en dit waren tegen Diego Alexander Zavaleta (Peru), Luis Carlos Orozco (Colombia) en Ahumada. De nederlagen kwamen tegen International Master (IM) Fernando Miguel Sanchez (Peru), Leonardo Tarapaca (Peru),       Woman International Master (WIM) Javiera Belen Barrera (Chili) en Miguel Angel Camacho (Colombia).

De Colombiaanse Grand Master (GM) Roberto Pantoja pakte het kampioenschap met 9,5 punten. Hierna eindigde negen schakers met 8,5 punten. Na gekeken te hebben naar Buchholz Tie-Breaks eindigde de Amerikaan GM Jeffery Xiong op de tweede plaats en de Chileen Cristobal Villagra op de derde plaats. De Amerikanen Kirk Ghazarian en  IM Justin Wang maakten de top vijf compleet.