IMT kruipt door het oog van de naald

5430416

VOETBAL – Inter Moengo Tapoe (IMT) is door het oog van de naald gekropen, om de zege te pakken tegen Inter Wanica in de competitie van Suriname Major League. Zaterdagavond won het team van IMT in het Frank Essedstadion met 3-2.

IMT, die strijdt voor een plaats in de play-offs, moest deze ontmoeting winnen. Het team begon ook goed en in de zeventiende minuut nam het de voorsprong, door een doelpunt van Romeo Kastiel. De aanvaller tikte de bal van heel dichtbij binnen: 1-0. Vijf minuten later maakte Kastiel zijn tweede doelpunt en zette  IMT op rozen. Dit werd ook de ruststand van de wedstrijd.

De tweede helft begon slecht voor Inter Wanica. In de 47ste minuut kreeg Donjeul Macnack zijn tweede gele kaart, dus rood. Inter Wanica moest verder met tien man. Ondanks dat IMT de meerderheid had, verkleinde Inter Wanica de achterstand. Babayaro Eduards ontsnapte de buitenspelval van IMT en schoot de bal langs doelman Tochero Kompagnie: 2-1. Hierna kreeg Inter Wanica een droomkans om op gelijke hoogte te komen. Inter Wanica kreeg een strafschop, maar de inzet van Eduards werd gestopt door doelman Kompagnie.

De gemiste kans  van Eduards kwam Inter Wanica duur te staan, want in de 75ste minuut nam IMT een ruime voorsprong. Gilberto Cronie schoot van heel dichtbij het derde doelpunt binnen, na goed voorbereidend werk van Rievaldo Doorson: 3-1. In de 82ste minuut maakte Alphons Pinas zaken weer spannend toen hij de aansluitingstreffer maakte: 3-2. In de laatste minuten opende Inter Wanica een fel offensief op het doel van Kompagnie, maar kon de doelman van IMT niet verslaan. IMT won  hiermee deze belangrijke wedstrijd.

Vrijdagavond won Transvaal ruim van Leo Victor met 4-0. Dimitri Apai, Jamiro Hecbert, Donnevan Rellum en Jerrel Wijks maakten de  doelpunten van de groen/witte formatie. Transvaal blijft hiermee ongeslagen aan kop met 30 punten uit twaalf wedstrijden. Transvaal is met een been al geplaatst voor de play-offs. De top vier ploegen plaatsen zich voor de play-offs om te strijden voor de eerste SML-kampioenschap…[+]