Kastiel schiet IMT naar overwinning in SML-competitie

VOETBAL – Romeo Kastiel heeft Inter Moengo Tapoe (IMT) naar een overwinning geschoten, in de competitie van de Suriname Major League (SML). Zaterdag werd Broki in het Franklin Essed Stadion overrompeld met 4-1, waarbij Kastiel drie doelpunten maakte.
Vanaf het begin was IMT veel beter dan zijn tegenstander. Het doel van doelman Gianni Forster van Broki werd voortdurend onder druk gezet. Eerst was het Gilberto Cronie, daarna Jeame Naana die Forster op de proef stelden. Het was echter slechts een kwestie van tijd voordat IMT het eerste doelpunt zou maken. Na een paar gemiste kansen lukte het Rahi Kastiel om de score te openen in de 24ste minuut met een afstandsschot: 1-0.
Hierna nam Romeo Kastiel de wedstrijd over. Binnen de kortste keren maakte de kleine aanvaller van IMT drie doelpunten en gaf hij IMT een ruime voorsprong nog voor het rustsignaal. In de tweede helft nam IMT wat gas terug, wat Broki wat ademruimte gaf. In de 72ste minuut redde Okiono Wens de eer voor Broki.

PVV is slecht gestart in de tweede ronde, nadat het team in de eerste ronde goed was begonnen. Het team verloor met 1-2 van Flora. Roy Rome bracht Flora in de tiende minuut op voorsprong, waarna Faustino Benali de ploegen op gelijke hoogte bracht.
In de tweede helft maakte Jovan Haabo het winnende doelpunt voor Flora.

Op vrijdag speelde koploper Transvaal gelijk tegen Robinhood: 2-2. Dimitri Apai maakte beide doelpunten voor Transvaal, terwijl Roshano Soebarman en Ravello Zijler de doelpunten voor Robinhood verzorgden…[+]