Kwelling schiet PVV naar koppositie

PVV
VOETBAL – De twee doelpunten van Garvey Kwelling heeft ervoor gezorgd dat PVV in de vijfde ronde van de Suriname Major League een overwinning heeft geboekt. Vrijdagavond werd in het Essedstadion Broki verslagen met 6-0.

Kwelling in zijn laatste twee wedstrijden het net niet had gevonden opende al in de derde minuut de score: 1-0. Twee minuten later maakte hij zijn tweede (2-0) en de zesde van dit seizoen.  Met de twee doelpunten van Kwelling was de wedstrijd ook al gespeeld. Broki had de stootkracht niet om terug te komen in dit wedstrijd. Donovan Dieko en Abraham Graves bepaalde de ruststand op 4-0. In de tweede helft vonden Kevin Palan en de ingevallen Jaier  Lobles het net.

Door de zege is PVV voorlopig de koploper met dertien punten uit vijf duels. Trasvaal zakt naar de tweede plaats, die tien punten heeft uit vier wedstrijden. Broki neemt de rode lantaarn drager positie over van Leo Victor. Broki heeft al zijn vijf wedstrijden verloren.
De SML competitie wordt zaterdag voortgezet met de wedstrijden Flora tegen Leo Victor en Transvaal tegen Inter Wanica. Zondag wordt de vijfde ronde afgesloten met de ontmoetingen Voorwaarts tegen Notch en Inter Moengo Tapoe tegen Robinhood.