Malen helpt Borussia Dortmund met doelpunt aan zege

(12.00 uur0 Malen helpt Borussia Dortmund met doelpunt aan zege

VOETBAL – Donyell Malen heeft vrijdag een belangrijke rol vertolkt bij Borussia Dortmund. De aanvaller scoorde in de met 4-2 gewonnen Bundesliga-wedstrijd tegen FC Heidenheim.

Malen opende na twaalf minuten de score in het Signal Iduna Park. De aanvaller schoot vanaf de rand van het strafschopgebied raak. Die rol pakte Malen vorige week niet bij het Nederlands elftal: tegen Bosniƫ en Herzegovina viel hij in en tegen Duitsland bleef hij de hele wedstrijd op de bank.

De goal van Malen was het startsein van een vermakelijke eerste helft in Dortmund. Karim Adeyemi verdubbelde in de zeventiende minuut de voorsprong voor de thuisploeg, maar vijf minuten voor rust deed FC Heidenheim wat terug. Adeyemi vergrootte de marge in de 41e minuut weer naar twee.

In de slotfase leek het nog spannend te worden toen FC Heidenheim een penalty benutte via Maximilian Breunig, maar in de blessuretijd was de wedstrijd alsnog beslist. Emre Can schoot deze keer vanaf 11 meter raak. (VI)