Mavericks wint eerste ontmoeting van Timberwolves

Mavericks-wint-eerste-ontmoeting-van-Timberwolves

BASKETBAL – Aan de hand van Luka Dončić heeft Dallas Mavericks de eerste wedstrijd van de Western Conference Finals weten te winnen. In het vierde kwart kreeg Minnesota Timberwolves geen grip op de 25-jarige Sloveen, die in de laatste periode liefst vijftien punten maakte. Door de 105-108 overwinning pakken de Mavericks een 1-0 voorsprong in de best-of-seven serie.
Geen van beide ploegen heeft in de wedstrijd afstand kunnen nemen. Het verschil tussen de finalisten is nooit groter geweest dan negen punten en dus kwam het aan op de absolute slotfase. In de beslissende minuten was het Dončić die de beslissende schoten nam én raakte. “We maakten een paar belangrijke schoten, inderdaad”, zei Dončić na afloop lachend, die aantekende voor 33 punten en 8 assists. “We weten dat hij een van de beste scorers aller tijden is”, zei teamgenoot Kyrie Irving. “Dit heeft hij bewezen dat hij zijn punten gaat maken. Als hij in de eerste helft niet goed speelt aanvallend, dan zal hij in de tweede gedeelte heel agressief spelen.”
Timberwolves-coach Christ Finch was niet te spreken over de slotfase van zijn ploeg. De Timberwolves hadden met drie minuten te spelen nog een 102-98 voorsprong, maar konden die voorsprong niet behouden. “We speelden verschrikkelijke aanvallen in de slotminuten”, brieste Finch. “Slechte schoten, balverlies, geen overtuiging. We moeten het beter doen op dit soort beslissende momenten.”
Voor Minnesota Timberwolves was het de tweede keer ooit in het bestaan van het team dat de Western Conference Finals werden bereikt. De laatste keer dat de ploeg zo ver kwam in de play-offs, was in 2004. Toen legden de Timberwolves met onder andere sterspeler Kevin Garnett het af tegen het Los Angeles Lakers van Kobe Bryant en Shaquille O’Neal. (ESPN)…[+]