Messi maakt spectaculaire comeback in basis Argentinië

Messi maakt spectaculaire comeback in de basis van Argentinië

VOETBAL – Lionel Messi heeft Argentinië in de nacht van vrijdag op zaterdag aan een ruime oefenzege geholpen op Guatemala. De superster stond voor het eerst sinds november in de basisopstelling bij de Argentijnen en was meteen rechtstreeks bij drie doelpunten betrokken.

In de voorbereiding op de Copa América in de Verenigde Staten oefende Argentinië deze maand tegen Ecuador en Guatemala. Tegen eerstgenoemde land viel Messi nog in voor een half uur, zaterdagnacht speelde hij wel de volledige negentig minuten.

Het resulteerde in een doelpunt aan het begin en richting het einde van de wedstrijd in het Amerikaanse Maryland. In de twaalfde minuut maakte Messi een van zijn makkelijkste doelpunten uit zijn loopbaan na een grote fout van keeper Nicholas Hagen (zie video onder), een kwartier voor tijd bepaalde hij op aangeven van Ángel Di María de eindstand op 1-4. Tussendoor had Lautaro Martínez gescoord. Vanaf de stip en eenmaal op aangeven van Messi. De speler van Inter Miami staat nu op 108 interlandgoals in 182 duels.

Zo lijkt Argentinië klaar om te gaan strijden voor de zeventiende Copa América-titel. De Argentijnen zijn titelhouder, nadat drie jaar geleden Brazilië werd verslagen in de finale. Argentinië opent op 21 juni het toernooi tegen Canada en speelt in de groepsfase ook tegen Peru en Chili.

Peru is dus een van de tegenstanders van Argentinië, dat land kwam zaterdagnacht eveneens in actie. Er werd, zonder Renato Tapia, met minimaal verschil gewonnen van El Salvador. Tapia, in het verleden speler van FC Twente, Feyenoord en Willem II, baarde deze week opzien door het trainingskamp van Peru te verlaten, omdat trainingen en wedstrijden een ‘erg hoog risico zouden vormen voor zijn persoonlijke en professionele toekomst’. (VI) …[+]